PROIZVODNJA

Visokokakovostno, hitro, ugodno.


Izdelava tiskanih vezij

V skladu s standardom IPC v podjetju Impedanca izdelujemo plošče tiskanih vezij najvišjega kakovostnega razreda.

Vezja so vitalni del različnih elektronskih naprav, namenjena so vgradnji v naprave različnih namembnosti in so izdelana iz različnih materialov (FR4, CEM1, aluminij, teflon, rogers). Vhodne materiale in komponente nabavljamo od vodilnih ponudnikov po kar se da konkurenčnih cenah, s čimer poskrbimo za kakovost ob sprejemljivih cenah.

Ponujamo tudi fleksibilna in togo fleksibilna tiskana vezja.

V proizvodnem procesu izvajamo redne nadzore kakovosti. Usmerjeni smo k hitri, a brezhibni proizvodnji, zmanjšanju proizvodnih stroškov, snovni in energetski učinkovitosti proizvodnega procesa ter h kratkim dobavnim rokom. Našo skrb za okolje potrjuje pridobljen standard ISO 14001:2015.

Strojno polaganje SMD elementov (P&P)

Sodobna proizvodna linija priznanih proizvajalcev Europlacer in Ersa je opremljena z različnimi moduli in nadgradnjami za avtomatsko polaganje komponent razreda 01005 do 50X50mm. Ob tem razpolagamo z dvema preciznima Samsung SM481+ polagalkama z desetimi glavami. Vsaka glava lahko položi 38.000 komponent na uro – velikosti od 0402 navzgor, pa vse do preciznih IC čipov (BGA, QFN, DFN…).

Zasnova linije omogoča izdelavo manjših in večjih serij, kot tudi vzorčnih in prototipnih izdelkov. SMD komponente se lahko polagajo na obeh straneh.

S ciljem optimizacije procesa polaganja, se že v začetne dogovore lahko vključijo tudi naši razvojni sodelavci, s čimer je konstrukcija končnih izdelkov kar se da ekonomična. Slednje prinaša tudi dolgoročne prihranke.

Sestavljanje THT (klasičnih) elementov

Plošče tiskanih vezij lahko opremimo tudi v THT tehnologiji. S pomočjo tehnik klasičnega valjanega ročnega spajkanja komponent, kot tudi tehnik naprednega selektivnega spajkanja komponent, lahko plošče s THT komponentami opremimo enostransko ali dvostransko. Izkušena visoko storilna ekipa in stroji uveljavljene blagovne znamke Ersa omogočajo natančno izvedbo enostavnejših in kompleksnejših projektov.

AOI (avtomatska optična kontrola)

Ena izmed pomembnejših faz opremljanja plošč s SMD komponentami je zagotovo tudi avtomatska optična inšpekcija (AOI kontrola), ki zagotavlja visokokakovostne končne izdelke. S pomočjo AOI testiranja se opravi vizualna kontrola pravilnosti polaganja in kakovost spajkanja. Z rednim AOI testiranjem se pridobi tudi statistika opremljenih plošč, skladno z ugotovitvami pa se po potrebi tudi korigirajo nastavitve strojev v proizvodni liniji.

V podjetju razpolagamo z dvema AOI napravama (Vi tehnology 3k3), ki omogočajo detajlni pregled med 250.000 do 400.000 komponent na uro.

Končno testiranje

Vsi funkcionalni testi serijskih končnih izdelkov se opravljajo znotraj naših kapacitetnih zmogljivost, s čimer skrajšamo dobavne čase in poskrbimo za vestne končne preglede izdelkov. Oddelek testiranja šteje več izurjenih strokovnjakov, ki skupaj beležijo več desetletne izkušnje s področja.

Testne naprave smo po večini razvili in proizvedli sami, svojim naročnikom pa ob storitvah programiranja že opremljenih plošč, ponujamo tudi izdelavo testnih naprav.

Sestava

Naročnikom ponujamo opremljanje asembliranih plošč tiskanega vezja s kabli in vgradnjo opremljenih PCB v končne izdelke.

Imate vprašanje?

Pišite nam in z veseljem vam bomo odgovorili.


+386 (0)2 606 00 12
info@impedanca.si

   


Strinjam se z obdelavo osebnih podatkov.